news-details
Ekonomija

TO Tivat: Za sezonu ključni otvaranje granica i aerodroma

Sektor turizma i putovanja je najviše pogođen ovom pandemijom virusa COVID- 19. Imajući iskustva iz nekih ranijih kriznih perioda, to je sektor koji ima tendenciju brzog oporavka nakon okončanja krize, što je za ekonomije kao što je Crna Gora, kojoj je turizam prioritetna grana veoma važno, poručila je direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat Danica Banjević.

-TO Tivat se u saradnji sa hotelijerima i izdavaocima privatnog smještaja priprema za ljetnju sezonu i za period postsezone. Cijene su veoma konkurentne u ovom trenutku, i za rezervaciju određenih kapaciteta nudimo i neke dodatne usluge, što vjerujem da će opredijeliti značajan broj turista da upravo Tivat bude njihova ljetnja destinacija. Sa NTOCG planiramo kampanju koja će se realizovati čim se stvore uslovi za to–rekla je Banjević.

Ona ukazuje da je ključno  pitanje kako i kada će doći do otvaranja granica i Aerodroma, i koje procedure se u tom dijelu moraju ispoštovati za zdravstvene i sigurnosne aspekte prilikom dolaska turista u određenu destinaciju.

-Otvaranje granica i Aerodroma neće zavisiti samo od Crne Gore, nego od situacije i otvaranja granica na drugim emitivnim tržištima. Svakako, treba razmišljati u pravcu nekih bilateralnih sporazuma i otvaranja turističkih koridora, kao što imamo informaciju da susjedna Hrvatska planira-napominje Banjević.

Prema njenim rijelima, TO Tivat trenutno realizuje  kampanju na društvenim mrežama, Instagram i FB,  i svakog  dana na svojim digitalnim platformama postavlja fotografiju destinacije, ili video materijale turističke ponude grada Tivta.