news-details
Društvo

U barskoj bolnici na liječenju četvoro pacijenata zaraženih koronavirusom

Ćetvoro pacijenata zaraženih koronavirusom iz Ulcinja i Budve smješteni su trenutno u Opštoj bolnici Bar, Regionalnom COVID centru za Jug.

Drektor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović izjavio je za Radio Bar i Bar infoda su ovi pacijenti u “srednje teškom zdravstvenom stanju”, dodajući da su troje oboljelih Barana sa blažom kliničkom slikom na kućnom liječenju.

-Oboljeli od koronavirusa koji se liječe u barskoj bolnici, stabilnog su zdravstvenog stanja. Svi imaju srednje teški oblik bolesti-obostranu upalu pluća, ali su za sada klinički stabilno i još uvijek ih nije potrebno priključiti na mehaničku ventilaciju, odnosno respirator-rekao je dr Tomanović.

On je naveo da se poslije proglašenja Crne Gore korona-free destinacijom bolnica vratila redovnim aktivnostima u povećanom obimu, , no, sve vrijeme COVID respiratorna jedinica je bila u pripravnosti.

Ovim odjeljenjem rukovodi konzilijum ljekara u sastavu infektolog dr Branko Raičević, internista dr Miodrag Stanković, anesteziolog -reanimatolog dr Svetlana Vučetić i dr Zoran Vojinović, epidemiolog.

Prema riječima dr Tomanovića, u Baru je pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom trenutno 116 lica.

*Fotografije: Barinfo

 

ad