news-details
Društvo

Rasvjeta od Meljina do Poda prije roka

Predstavnici lokalne samouprave Herceg Novog obišli su danas dionicu magistralnog puta Meljine-Petijevići na kojoj se postavlja javna rasvjeta u dužini od gotovo četiri kilometra, vrijednosti 181.000 eura.

Prema riječima potpredsjednice Opštine Herceg Novi Danijele Đurović, izlazak na teren bio je prilika da sa izvođačem radova, nadzornim organom i predstavnicima Mjesne zajednice regulišu pitanja koja zahtijevaju projekat  i investicija ovog tipa.

-Radi se o redovnim radnim aktivnostima-usaglašavanju svih predstojećih poslova, kako bismo obezbijedili sugrađanima nesmetan ulazak u objekte, parking mjesta i dvorišta. Projekat predviđa ugradnju preko 100 rasvjetnih tijela što je zahtijevan zadatak za koji očekujemo da će biti kvalitetno urađen na zadovoljstvo svih mještana-kazala je Đurović.

Ona je istakla da je kompanija „Ramel“,izvođač radova na projektu, zadovoljila brzinom i kvalitetom urađenog za prvih deset dana, a kako je naglasio predsjednik MZ Podi Jovica Misinezović, očekivanje je da kompletni radovi budu gotovi za nekih četrdesetak dana “ iako je projektom predviđen rok od 60 dana”.

Građevinski radovi na obilježavanju i postavljanju stopa za buduća rasvjetna tijela već su izvedeni od kružnog toka u Meljinama do krivine na Torionu, a sada slijede radovi u najurbanijem dijelu Poda, do crkve Sv. Sergeja i Vakha.

-Radi se o dijelu koji je problematičan jer je to gusto naseljen dio Poda gdje postoji jako veliki broj energetskih i telekomunkacionih kablova, a koje domaćinstva koja gazduju tom infrastrukturom do sada nisu predstavila. Kako su svi dali saglasnost na projekat i njihove podloge, a da se na terenu gotovo uvijek nađu nove instalacije, došli smo danas kako bsmoi bili sigurni da će projekat biti kvalitetno izveden i naši sugrađani zadovoljni-rekla je Đurović.

Ona je podsjetila da su u saradnji sa privatnim investitorima završeni radovi na izgradnji trotoara od kružnog toka u Meljinama do kuće Murišića.

-Vrlo je važno obezbijediti kompletnu pješačku komunikaciju od Meljina do Poda. Na nekim dijelovima još uvijek nije adekvatna, pa ćemo razmotriti koji su to dijelovi još uvijek problematični i koje treba proširiti-zaključila je Đurović.

Potpredsjednica Đurović se osvrnula i na izgradnju kanalizacionog kolektora u zaseoku Topovi, gdje je mali procenat ostao nedovršen. Ona je pojasnila da zbog situacije sa virusom Covid-19 određeni radnici nisu mogli dobiti radne dozvole, s obzirom da nisu iz Crne Gore, ali ističe da će posao biti završen, te da su građani izrazili izuzetno zadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

Uz potpredsjednicu, predstavnike izvođača radova i nadozornog organa, danas su u terenskom obilasku bili i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić  i predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović.

ad