news-details
Društvo

Obnovljeno dječije odmaralište u Rafailovićima

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić obišao je nedavno obnovljeno odmaralište u Rafailovićima, koje koriste djeca porodica koje primaju materijalno obezbjeđenje.

 Obnova je koštala 252.000 eura, od čega je 215.511 eura obezbijedilo Ministarstva rada i socijalnog staranja, a ostatak JU „Lovćen – Bečići“ Cetinje.

-U ovom odmaralištu prošle godine ljetovalo je više od 1.900 djece koja su pravo na ljetovanje ostvarila posredstvom centara za socijalni rad i dnevnih i resursnih centara. Ljetnji odmor, čija će prva smjena u Rafailovićima početi u ponedjeljak 29. juna, a koji se sa posljednjom grupom završava 15. septembra, ove godine je odobren za isti broj djece-ističu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja,

Dječije odmaralište raspolaže sa 200 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom, ambulantom i plažom.

U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja, djeca smještena u ustanovu ili na porodičnom smještaju – hraniteljstvu i djeca za koje se usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika procijeni da mu je potreban ovaj oblik zaštite iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

*Fotografija: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

ad