news-details
Društvo

U Baru obilježen 13. jul – Dan državnosti Crne Gore

Povodom 13. jula – Dana državnosti i Dana ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković i potpredsjednik UBNORA i antifašista Bara general Špiro Niković položili su cvijeće na spomen-obilježja u Baru, Mišićima i Virpazaru.

-Nakon što su u Domu Revolucije odali poštu 855 rodoljuba iz Bara koji su svoje živote ostavili širom Evrope boreći se protiv zloglasne fašističke ideologije, predsjednik Raičević i delegacija UBNOR-a položili su cvijeće na spomen-ploču u Mišićima i na spomenik prvom poginulom partizanu Đorđiju Lekoviću i spomenik palim borcima u NOR-u i revoluciji na Virpazaru-saopšteno je iz Opštine Bar.

-Žrtve naših predaka, čijim sjenima se danas poklanjamo podsjećaju nas da je na temeljima civilizacijske antifašističke tekovine sazdano naše državotvorno biće, i istovremeno pozivaju na odgovornost i obavezu da snažimo moderno, savremeno i prosperitetno društvo jednakih prilika za sve naše građane-poručio je Raičević.

*Fotografija: Opština Bar

ad