news-details
Društvo

Vuksanović Stanković: Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore

Delegacija SDP, predvođena predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković, položila je danas vijenac na partizanski spomenik palim borcima u Virpazaru.

-13. jul je sjećanje na dvije suštinske istorijske vertikale naše države, borbe za slobodu i antifašizam. 13. jul 1878. je kruna pet vjekova borbe za slobodu našeg naroda, a 13. jul 1941. dan ustanka crnogorskog naroda u borbi protiv okupatora. Danas se sa ponosom i pijetetom sjećamo svih boraca narodno oslobodilačkog rata, sjećamo se svih onih koji su 1878. donijeli i utemeljili nezavisnu državu Crnu Goru-istakla je Draginja Vuksanović Stanković.

Socijaldemokratska partija je, podsjeća ona, nastala na idejama antifašizma i državotvornosti i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije koji su ustali u borbu protiv okupatora u tada porobljenoj Evropi.

-Na temeljima te borbe danas smo izgradili modernu Crnu Goru, ali na temeljima te borbe gradićemo evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru. Vječna slava i hvala svim borcima za slobodu i čast Crne Gore, a nama, građanima Crne Gore, neka je srećan Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma-zaključila je Vuksanović Stanković.

 

ad