news-details
Društvo

Pisac i fotograf iz Njemačke u radnoj posjeti Baru

 U saradnji sa NTOCG, Turistička organizacija Bar danas je ugostila pisca Matijasa Keflera i fotografa Mariju Kefler iz Njemačke, koji do sedmog avgusta borave u Crnoj Gori za potrebe pisanja vodiča o Crnoj Gori za jednu od najpoznatijih njemačkih izdavačkih kuća REISE KNOW How.

-Tokom posjete Baru, oni su obišli Dvorac Kralja Nikole, Stari Bar i Staru maslinu na Mirovici oko koje su  tradicionalno obišli tri kruga -za zdravlje, sreću i ljubav-saopštili su iz TO Bar.

 Gosti iz Njemačke obišli su i Nacionalni park Skadarsko jezero, gdje su u Centru za posjetioce u Virpazaru dobili infomacije o kompletnoj turističkoj ponudi i svim aktivnostima koje se mogu upražnjavati u nacionalnom parku.

-Posjetili su i tvrđavu Besac, krstarili Skadarskim jezerom, a potom degustirali specijalitete lokalne kuhinje, koja je na njih ostavila poseban utisak. Za ovu posjetu Kulturni centar Bar i Nacionalni park Skadarsko jezero obezbijedili su besplatne ulaznice, dok se Turistička organizacija Opštine Bar pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine i podijelila im propagandni materijal i poklon dobrodošlice-zaključuje se u saopštenju za medije Stručne službe TO Bar.

*Fotografije: TO Bar


ad