news-details
Društvo

Usvojena izborna lista kotorskih liberala

Na sjednici Opštinskog odbora Liberalne partije (LP) Kotor jednoglasno je odlučeno da se predloži Predsjedništvu i Glavnom odboru LP samostalan nastup kotorskih liberala na lokalnim izborima zakazanim za 30. avgust “ukoliko državni interesi ne zahtijevaju ukrupnjavanje procrnogorskog-evropskog izbornog bloka”.

Takođe je na osnovu zahtjeva opštinskih podružnica LP predloženo da nosilac izborne liste na lokalnim izborima u Kotoru bude Andrija Popović, politički lider i poslanik liberala u crnogorskom parlamentu koji je i potpredsjednik Liberalne Internacionale.

Ističući da je sjednici prisustvovao i koordinator LP zadužen za Kotor od strane Predsjedništva Goran Ćupić , predsjednik OO LP Kotor Vido Drašković naveo je da se na usvojenoj izbornoj listi nalaze “dugogodišnji prepoznatljivi kotorski liberali ali i veliki broj žena, mladih ljudi i pomoraca”. 

-Preko polovine izborne liste LP od 33 kandidata su nova lica u odnosu na posljednje lokalne izbore održane 2016. Prikupljen je i veliki broj potpisa izbornoj listi LP što je još jedna garancija uspjeha i velike podrške liberalima i listi LP u Kotoru-zaključio je Drašković.
ad