news-details
Društvo

U Herceg Novom rješavaju krov nad glavom za još 14 porodica

U Herceg Novom je u toku nabavka stanova za 14 porodica u sklopu Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica, u kojem je ova opština partner i sufinansijer.

Riječ je o implementaciji projekta MNE7 – Kupovina stanova na teritoriji opštine Herceg Novi, u okviru kojeg je objavljen javni poziv za kupovinu gotovih 14 stanova u Herceg Novom, ukupne vrijednosti 433.579,18 eura.

-Ovo je prilika za sve zainteresovane vlasnike stambenih jedinica da se jave na javni poziv koji je objavljen na sajtu Opštine, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave javnih radova, obavještavaju iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

U okviru Regionalnog stambenog programa – Stambenog projekta u Crnoj Gori (RHP) prije pet mjeseci okončana je procedura kupovine 22 stana i u njih su uselile porodice iz našeg grada. Sada slijedi nastavak projekta, kako bi svih 36 porodica dobilo krov nad glavom-ističu iz Opštine. . 

-Sa zadovoljstvom moram da istaknem da je ovo velika stvar za našu Opštinu, jer rješavamo stambeno pitanje za još 52 naših sugrađana i tako direktno unaprijeđujemo kvalitet njihovog života. Pored toga, lokalna uprava nastoji da ih podrži u radu i samozapošljavanju, pa smo učestvovali i u obezbjeđenju grantova za svaku porodicu koja je iskazala spremnost da pokrene neki sopstveni manji biznis ili posao-ocijenila je Vesna Samardžić, sekretarka za lokalnu samoupravu u Herceg Novom.