news-details
Društvo

Ružne slike na sutomorskoj plaži

Brojne posjetioce sutomorske Crvene plaže, do koje se dolazi prolaskom kroz tunel ispod Golog brda, juče je na samom izlasku iz tunela dočekivao veoma ružan prizor- gomila smeća prikupljenog u kartonske kutije i plastične kese.

Raznorazni kartonski, plastični i metalni, ali i organski otpad, bio je nažalost razasut i širom ove plaže koju su mještani nekada zvali „kod Klindžora“.

Činjenica je da je neko od posjetilaca uložio napor da napravi makar malo komunalnog reda na ovoj lijepoj plaži, i da prikupi razbacani otpad koji su ostavili najblaže rečeno neodgovorni kupači, no, posljedice ovakvog neshvatljivog odnosa prema životnoj okolini ipak do daljeg ostaju na plaži, jer, zvanično, nju nema ko da čisti.

Direktor DOO Komunalne djelatnosti Bar  Stevo Pejović kazao je za Feral .bar da ova plaža nije zakupljena, pa preduzeće nema sklopljen ugovor po kojem bi odnosilo ovaj otpad. Pejović je napomenuo da bi u ovakvim slučajevima trebalo da interveniše neko od službenika JP Morsko dobro resorno zaduženih za ovaj rejon barske rivijere. 

 

ad