news-details
Društvo

Za sve đake prvake Opština Bar obezbijedila komplete udžbenika

Opština Bar je i ove godine obezbijedila značajnu podršku učenicima, studentima i njihovim roditeljima u susret novoj školskoj godini, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Za sve đake prvake Opština Bar će obezbijediti komplete udžbenika, koji će biti podijeljeni u devet osnovnih škola. Biće nabavljena 543 kompleta udžbenika-533 na crnogorskom i deset na albanskom jeziku.

Za djecu roditelja korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice i djecu Roma i Egipćana udžbenike obezbjeđuju resorna ministarstva.

-Pored knjiga za prvake, lokalna uprava će i ove godine obezbijediti subvencije za besplatan javni prevoz u našoj opštini za sve osnovce i srednjoškolce. Opština će u skladu sa "Lokalnim akcionim planom za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana za period 2020-2022” opremiti i kancelariju za RE populaciju u OŠ "Blažo Jokov Orlandić", čime će stvoriti optimalne uslove za rad medijatorke u obrazovanju sa djecom iz ove populacije, čiji angažman obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore –dodaje se u saopštenju objavljenom na opštinskim internet platformama.

Prema istim navodima,. konkurs za opštinske stipendije za studente biće raspisan početkom oktobra,  a na kraju školske godine tradicionalno će biti nagrađeni najbolji osnovci i srednjoškolci.

 

ad