news-details
Sport

Prekinuta vaterpolo sezona, nema prvaka, Jadran najuspješniji

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) je na sjednici Upravnog odbora (UO) na osnovu izjašnjavanja svih klubova iz Stručnog savjeta, a uvažavajući aktuelne okolnosti, donio odluku da se seniorsko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu za takmičarsku sezonu 2019/20. ne nastavlja.

Prvak Crne Gore neće biti proglašen, već je UO konstatovao da je, shodno ostvarenom plasmanu klubova iz Crne Gore u Regionalnoj ligi, najuspješniji plasirani klub Jadran Carine.

Prvenstva za šest mlađih kategorija, u sistemu turnira, biće održana tokom jula, a turniri za Kup Crne Gore za mlađe kategorije će biti odigrani tokom avgusta.

VPSCG inansijski će pomoći svim klubovima. Za pomoć u ublažavanju posljedica nastalih pandemijom koronavirusa, opredijeljen je iznos od 50.000 hiljada eura koje će biti raspodijeljene shodno utvrđenim kriterijumima, do 30. juna.

UO VPSCG je razmatrao i usvojio plan priprema svih nacionalnih selekcija koji će biti obavljeni tokom ovog ljeta. Takođe, dogovoreno je da se planira održavanje međunarodnog plivačkog mitinga MNE Open tokom avgusta.

*Fotografija: PVK Jadran