news-details
Sport

U Kostanjici održano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu na moru

Izvor: Boka News

Proteklog vikenda u Kostanjici održano je Državno prvenstvo u sportskom ribolovu na moru u organizacije Saveza sportskih ribolovaca na moru Crne Gore. Klub „Ama” iz Kostanjice se još jednom pokazao kao dobar domaćin i organizator, a kao najljepša stvar ovog događaja je bila masovnost u juniorskim disciplinama što samo potvrđuje da ovaj sport ima perspektivu i budućnost.

U tri kategorije ukupno se takmičilo 53 takmičara. Kategorija juniori do 16 godina okupila je 24 takmičara, a kategorija juniori do 21 godine 20 takmičara. Za titulu najbolje seniorke borilo se devet takmičarki. Takmičarska disciplima bila je “Štapom s uređene obale“ za sve tri kategorije.

U kategoriji seniorki treće mjesto je osvojila Olga Nikolić iz KSR Širun Budva, drugo mjesto pripalo je Mirjani Matijašević iz KSR Jugole Grakalić Herceg Novi. Najbolja među svim sa osvojenom zlatnom medaljom bila je Martina Dujmušič iz SRK Pagar iz Tivta.

U kategoriji juniori do 16 godina treće mjesto zauzeo je Mirko Vukasović iz KSR “Ama” iz Kostanjice, drugo mjesto je osvojio Dušan Maslovarić iz KSR “Sabljarka” iz Meljina , a zlatna medalja pripala je Luki Đurkoviću iz KSR “Širun” iz Budve.

U kategoriji Juniori 21 bronzana medalja pripala je Belu Dragojloviću iz KSR “Ribar” iz Baošića, srebrna Vasu Terziću iz KSR “Igalo” a prvo mjesto i zlatna medalja Bojanu Maloviću iz KSR “Ribar” Baošić.

*Fotografije: Boka News