news-details
Sport

Predsjednik ABA lige: Mornar zaslužio Evrokup, žao nam je što je ovako ispalo

Predsjednik ABA regionalnog košarkaškog takmičenja Domagoj Čavlović izjavio je da se ABA liga zalagala da četiri ekipe uzmu učešće u Evrokupu iduće sezone. Bord Evrokupa donio je drugačiju odluku – Budućnost Voli, Partizan i Cedevita-Olimpija braniće čast regiona, a izvisio je Mornar, iako je u trenutku otkazivanja sezona bio ispred Ljubljančana.

-ABA liga je od početka koronavirusa bila u kontaktu sa čelnicima Evrolige i Evrokupa. Tražili smo i ulagali maksimum napora kako bi obezbijedili četiri mjesta u Evrokupu, a smatramo da su sve četiri ekipe spremne i da zaslužuju mjesto u drugom po rangu evropskom tamičenju. Pored toga siguran sam da bi dostojno branili ugled regiona.

Međutim, odluka je bila drugačija. Žao nam je što je ovako ispalo, ali moram da naglasim da je odluku donio menandžment Evrolige i Evrokupa. Pomenuta odluka je prezentovana bordu Evrokupa, tako da nikakvog glasanja nije bilo, niti mogućnosti da se ta odluka promijeni-naglasio je Čavlović za Sport Klub i nastavio:

-Žao nam je što je ovako ispalo. Međutim, rekao bih da smo dobili još jednu žrtvu korona krize. Desilo se da jedan klub koji apsolutno zaslužuje da brani ugled regiona u Evrokupu nije dobio tu priliku. Zaista se svi nadamo da se ovakav način završetka sezone i ovakav način odlučivanja o tome ko će nastupiti u našoj ligi i evrokupovima više nikada neće ponoviti, te da će se odluke o tome donositi na jedinom mjerodavnom mjestu, a to je parket-kazao je Čavlović.